Steenhouwerij Th.J.D. Lamers (nu nog werkend onder de naam De Deventer Steenhouwerij) verzorgt al sinds 1868 grafstenen door heel Nederland. Hoofdmoot hierbij is een zo persoonlijk mogelijk gedenkmonument te maken, op een ambachtelijke manier. Wij maken ons grafwerk veelal nog zelf, zodat u tot de laatste stap nog invloed heeft op het eindresultaat. Inmiddels staan onze werken door heel Nederland, allemaal hele persoonlijke, handgemaakte en bijzondere exemplaren. Onze steenhouwerij verzorgt alles in eigen beheer, het ontwerpen, het vervaardigen van de grafstenen en het plaatsen tot aan de nazorg.

Bij ons vindt u een warme ruimte waar u zich op het gemak voelt met een koffie of thee uit onze oma’s ouderwetse kopjes. Onze showroom straalt huiselijkheid uit en de meeste mensen voelen zich direct op hun gemak. De benadering van Irma Lamers (Schreurs) wordt veelal empathisch, warm en betrokken genoemd.

Tijdens het gesprek vormt zij met de nabestaanden samen een gedenkmonument en probeert hierbij altijd af te wijken van de standaard. Immers, is elk mens niet uniek? Zou een steen dat ook niet moeten zijn? Er is zoveel meer mogelijk dan dat er vaak gedacht of gekozen wordt.

Zowel binnen als buiten zijn enkele modellen grafstenen en urnstenen te zien, al kunnen wij onmogelijk voor ieders smaak onze tuin inrichten. Door middel van fotoboeken, tekeningen en materiaal monsters komen we dan een heel eind.

Onderaan het foto album vindt u de meest gestelde vragen. Hier vindt u meer informatie over tweedekans-grafmonumenten.

GEDENKMONUMENTEN

« 2 van 2 »

GEDENKMONUMENTEN NATUURLIJKE UITSTRALING

« 1 van 2 »

GRAFKUNST (Mozaïek-werk in opdracht / samenwerking met Christina Visser.

In de FAQ vindt u de meest gestelde vragen op het gebied van gedenkmonumenten.